Citat

Jag tänkte denna dag bara skriva några citat som jag fastnat för. Jag tänker inte skriva på något sätt hur jag tolkar dem, utan det får läsaren själv göra.

"All truly great thoughts are concieved while walking" - Friedrich Nietzsche (Tysk filosof. 1844-1900)

"Shadow is mystery and light is clarity. Shadow conceals - light reveals. To know what to reveal and what to conceal and in what degrees to do this is all there is to art." - Josef von Sternberg (1894-1969)

"My name is John Ford and I make Westerns." - John Ford (1894-1973)

"There is no terror in the bang, only in the anticipation of it." - Alfred Hitchcock (1899-1980)

"No form of art goes beyond ordinary consciousness as film does, straight to our emotions, deep into the twilight room of the soul." - Ingmar Bergman (1918-2007)

Jag hoppas att i alla fall någon får ut något av dessa citat, för det har jag fått.

Ha't bra!

MVH
Ludwig

Jag är ny här!

Jag är en människa som länge gillat att skriva, och då ofta i bloggform. Jag har irriterat mig som attans på att ungdomar idag skriver så förjävligt som de gör. Jag startade därför denna blogg för att visa lite riktig svenska. Detta betyder inte att jag inte kan skriva fel. Om någon anser att jag är en språkpolis som är dum i huvudet, så undanbedes kommentarer så som: "Du sejer att ungdommar inte kan skriva, men du kan fanimej inte skriva sjelv", från dessa människor.

Jag kommer inte kritisera samhället så mycket, i alla fall inte ur en politisk synvinkel, då politik inte intresserar mig särskilt mycket. Det jag skriver om är ofta hur det är att vara ungdom, eller hur det är att känna sig som en vuxen utsänd i ungdomens värld som spion. Jag kan skriva om tankar, idéer och filosofier som jag av någon anledning tycker att resten av världen bör veta (även om den världen enbart sträcker sig till mina närmaste vänner).

Det skall även tilläggas att jag är en filmintresserad människa, så jag kommer antagligen smyga med ett och annat citat.

Fram tills jag kommer på något bra att skriva om, får detta räcka.

Ha't bra!

MVH
Ludwig

RSS 2.0