Filmer jag kommer se snart

Jag tänkte bara skriva vilka filmer jag snart kommer se, och vilka filmer jag snart kommer skriva om.
En film som väntar på att bli sedd är The Fountain.
En annan film jag sett nyligen är Punch-drunk love, som jag antagligen kommer skriva om inom en snart framtid.

Hoppas ni tittar in och letar efter inlägg om dessa filmer.

Ha't bra!

The man from earth

Goddagens igen!

Då jag verkligen vill satsa på att skriva på den här bloggen, sätter jag igång med ännu en film idag.

Dagens rekommendation:
The man from earth
The man from Earth

Denna film utkom 2007, så det är en rätt ny film. Jag såg den för bara någon dag sedan efter att min bror rekommenderat den.

I filmens inledning får vi träffa John, som tänker flytta ifrån det samhälle han bott i de senaste 10 åren. De människor han kommit nära kommer för att ha en avskedsfest.
Väl hos honom hittar de bland annat en tavla som liknar något som Van Gogh skulle målat, men den konstintresserade i gänget känner inte alls igen den. Snart därefter frågar John resten av gänget: "Tror ni att en människa kunnat leva i 14000 år, fram tills idag?".

Denna film är gjord på det mest enkla sätt. Hela historien utspelar sig på en plats, vilket jag tycker är mycket bra.
Manuset är otroligt välskrivet, och trots att större delen av filmen består av prat, blir jag aldrig uttråkad.
Jag kan tänka mig att många i min egen ålder skulle bli uttråkade av filmen, så vidare de inte är särskilt filmintresserade. Folk har en tendens att vilja ha saker som händer hela tiden. Jag känner dock att det händer saker i dialogen med korta mellanrum.

Jag kände inte igen så många av skådespelarna. Uppenbarligen behövdes inte det, för jag tyckte om alla skådespelarinsatser. Jag tyckte att alla karaktärer var trovärdiga, vilket är speciellt viktigt i en film som denna.
Att man tror på karaktärerna är viktigt i alla filmer, men i vissa filmer tolererar man mer än i andra, och detta är en film som kräver att man tror på varje ord som sägs.

Filmen får betyget 4 efter en första titt. Det känns dock som att denna film kommer mogna, och att den i framtiden har möjlighet till en höjning till toppbetyget 5. Jag tänker fortfarande, efter några dagar, på filmen, och hur mycket jag tyckte om den. Jag ska antagligen se om den inom en snar framtid, och det är ett gott tecken.

Till alla som känner för att krypa upp vid en öppen spis och höra en mysig historia berättas, så är denna film att rekommendera!

Tack till alla som tog sig tid att läsa idag också!

Ha't bra!



Film

Det händer inte mycket i den här bloggen, men nu tänkte jag äntligen ta tag i den. Jag har fått idén om att jag ska börja skriva om film. Jag tänkte skriva ifall jag ser en film, ifall jag vill rekommendera den, eller raka motsatsen. Jag vill skriva om filmer jag sett sedan länge, och jag vill tipsa allmänheten om dessa. Eller varna i vissa fall.
Jag tänkte även ha med ett och annat citat. Kanske från filmerna jag rekommenderar, eller för att jag helt enkelt tycker om det.

Jag tänkte börja med en varning, en otroligt stark sådan. Jag har, för bara någon timme sedan, upplevt något av den sämsta skit jag någonsin sett. Detta, i form av:
Så här ser omslaget ut till denna hemska film.
High School Musical

Jag vill först kommentera att jag brukar tycka om musikaler. Grease är en film jag gillar, Moulin Rogue är bra, jag tyckte även om den nyligen utkomna Mamma Mia. Det är alltså inte därför jag efter denna upplevelse ville spy över allt som hade med Disney att göra.

Filmen handlar om Troy. En "High School"-student, vars intresse är att spela basket. Under en nyårsfest upptäcker han Gabriella, när de båda tvingas upp på en scen för att sjunga kareoke. De upptäcker båda två att de har en otroligt bra sångröst, och lever sig snart in i sången.
När väl lovet är över, what do you know? Gabriella börjar på samma skola som Troy, och de börjar förstås genast prata om den kommande skolmusikalen som ska anordnas. Ska de vara med, eller inte?

Där har vi den enkla handlingen bakom filmen. En handling som låter som vilken tonårs- / ungdomsfilm som helst. Men jag lovar, American Pie har ett manus som i jämförelse, varit värd en Oscar. Den konflikt som uppstår mellan Troy och Gabriella, löser sig efter ungefär 11 minuter filmtid. Den löser sig genom en så kallad Deus Ex Machina. Det helt enkelt bara löser sig.
Detta är ETT exempel av alla de manusbrister som jag fann i filmen. Jag vill inte skriva mer, eftersom det antagligen fortfarnade finns folk som vill se filmen efter min sågning. Jag vill ju inte spoila.

Skådespeleriet, ja, vad ska man klaga på? Allt egentligen, men jag kan ju inte skriva allt. Jag tror att vissa delar berodde på rent av dålig regi, men också att de unga "talangerna" helt saknade talang. De var inte trovärdiga i ens en enda replik. Jag menar inte en enda skådespelare i hela filmen.

Jag vet inte varför, men det känns som att denna filmen, och dess två uppföljare, är ett desperat försökt från Disney att samla in de pengar de kan få in. Genom en ungdomsmusikal, med den lilla kärlekshistorien vilandes i bakgrunden hela tiden, hoppades de väl på en succé. Det värsta är att de verkar ha lyckats. Jag har sett flera framsidor i tidningshyllan med "HSM-stjärnan i stor intervju". Filmen får framför allt tjejer mellan 12-18 år att vekna.
Enligt mig: skamligt Disney! Med alla de klassikerna bakom er, släpper ni sedan sådan här skit.

Mitt betyg landade på en etta. Ganska generöst egentligen, men tyvärr finns det inga minus.

För att även ge något glatt i detta inlägg, tänker jag skriva en kort dialog från filmen:
Josey Wales
The outlaw Jocey Wales
"Are you a bounty hunter?"
"A man's gotta make a livin'"
"Well, dying ain't much of a livin', boy."

Det är så klart Clintan själv som leverar denna klockrena replik.

Det är allt för idag. Jag återkommer förhoppningsvis snart med fler rekommendationer och/eller varningar.
Tack till de som av någon anledning hittar denna blogg, och tar sin tid att läsa.

Ha't bra!

RSS 2.0